Школа са домом ученика Бубањ

Школа са домом ученика

Бубањ

Ниш

ћирилица|latinica|english |

Конференција Слушам и говоримНаучно практична конференција ,,Слушам и говорим” настала је као резултат сјајне дугогодишње сарадње Нишке ОРЛ клинике и наше установе, у циљу драгоцене размене искустава и знања, постављања нових стандарда у раду и успостављања нових квалитетних контаката. Први сусрет одржан је 2010. године у нашој школи у форми Научно практичне конференције. Учешће на 1. скупу узео је велики број ОРЛ лекара и еминентних дефектолога из земље и региона.

Повећање броја деце аутистичног спектра који су корисници наших услуга наметнуло је нове потребе што се одразило и на концептцију саме конференције односно на проширење актуелних тема па су учесници исте и еминентни дечији психијатри, педијатри и др. специјалисти који су важни чланови тима у процесу функционалног оспособљавања деце аутистичног спектра и деце са тешкоћама у развоју.

Конференција се традиционално одржава сваке године крајем марта, а сам програм је акредитован од стране Здравственог савета Србије и из године у годину бележи пораст броја предавача и учесника.